Film ‘Lincoln’ grootste kanshebber Golden Globes

Daniel Day-Lewis als Abraham Lincoln

De film Lincoln van regisseur Steven Spielberg is genomineerd voor maar liefst zeven Golden Globes. Dat is donderdag bekendgemaakt in Los Angeles.

De film gaat over Abraham Lincoln, de zestiende president van de Verenigde Staten. Lincoln regeerde tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) en was een voorstander van afschaffing van de slavernij. Enkele jaren geleden werd hij in Amerika uitgeroepen tot beste VS-president ooit.


In de door Spielberg geregisseerde biopic speelt Daniel Day-Lewis de rol van de president. Daarnaast zijn er rollen voor onder meer Sally Field, Joseph Gordon-Levitt, Tommy Lee Jones en Jackie Earle Haley. De film is nu dus genomineerd voor zeven Golden Globes, waaronder voor beste film en beste regisseur. Lincoln is vanaf 31 januari 2013 in de Nederlandse bioscoop te zien.

- advertentie -

Een andere historische film, Argo, sleepte vijf nominaties in de wacht. Die film gaat over een geheime operatie van de CIA waarbij zes Amerikaanse diplomaten Iran uitgesmokkeld moesten worden tijdens de gijzelingsactie van 1979.

De Golden Globes worden op 13 januari uitgereikt. De prijzen worden gezien als graadmeter voor de Oscars.

Trailer van ‘Lincoln’:

Kaas - Foto: stock.xchngNederlanders mogen dan 'kaaskoppen' genoemd worden,…
casablanca-veiling-piano-sothebys
De piano uit Casablana - Foto: Sotheby'sEen piano die…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: