Film ‘Michiel de Ruyter’ in Scheepvaartmuseum in première

De speelfilm over zeeheld Michiel de Ruyter gaat maandag 26 januari in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam in première.

Speelfilm 'Michiel de Ruyter'

Speelfilm ‘Michiel de Ruyter’

Michiel de Ruyter (1607-1676) is een van de grootste zeehelden uit de Nederlandse geschiedenis. Hij speelde onder meer een belangrijke rol in de eerste drie Engels-Nederlandse Oorlogen.


De zeeheld woonde ooit aan de Prins Hendrikkade 131, schuin tegenover ’s Lands Zeemagazijn, het pakhuis van de scheepswerf van de admiraliteit dat nu het Scheepvaartmuseum huisvest.

Voor de première in het museum wordt speciaal een bioscoop gebouwd, die plek biedt aan 1200 genodigden. De première wordt ondersteund door de Koninklijke Marine.

- advertentie -

De film is geregisseerd door Roel Reiné en het scenario is van de hand van Alex van Galen en Lars Boom. De hoofdrollen van de film over de nationale held worden vertolkt door Frank Lammers (Michiel de Ruyter) en Barry Atsma (Johan de Witt). Filmproducent A-Film spreekt van een “epische avonturenfilm over het leven van Nederlands grootste admiraal en zeeheld”.

Historische objecten

Het Scheepvaartmuseum besteedt vanaf 26 januari extra aandacht aan Michiel de Ruyter met een verdiepende route langs verschillende historische objecten in de vaste tentoonstellingen en sluit af met een selectie voorwerpen die speciaal hiervoor uit het depot zijn gehaald.

Alex van Galen schreef ook een boek bij de film

Portret van een man met de handen in de zij - Rembrandt, 1658 (Rembrandthuis)
Portret van een man met de handen in…
President Obama voor Rembrandts late zelfportret, 24 maart 2014 (Foto: Pete Souza / Rijksmuseum)
Het Rijksmuseum in Amsterdam ontving afgelopen jaar bijna 2,5 miljoen bezoekers, een…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: