Film over ‘Dikke en de Dunne’ in de maak

Laurel en Hardy in de film The Flying Deuces, 1839

Laurel en Hardy in de film The Flying Deuces, 1839

In Groot-Brittannië wordt gewerkt aan een biografiefilm over het komische duo Laurel en Hardy, in Nederland beter bekend als de Dikke en de Dunne. Dat melden Britse media.


De film wordt geregisseerd door Jon Baird en zal met name gaan over de laatste karen van de twee komieken, als ze een afscheidstournee door Groot-Brittannië maken en er achter komen dat ze eigenlijk niet zonder elkaar kunnen.

Werktitel van de film is kortweg Stan and Ollie. Wie de hoofdrollen gaan vertolken is nog niet duidelijk.

Stan Laurel en Oliver Hardy werkten vanaf 1927 samen en hadden er toen allebei al een solocarrière opzitten. In totaal maakten ze 106 korte en lange films. Ze werden vooral bekend met hun zogenaamde slapstick-filmpjes waarbij Hardy (De Dikke) altijd het bazige type was en Laurel (De Dunne) een verlegen en naïef persoon speelde. De twee mannen, die steevast een bolhoed op droegen, muntten uit in onhandigheid.

- advertentie -

Het is nog niet bekend wanneer de film over de twee beroemde komieken in de bioscopen te zien zal zijn.

Laurel & Hardy – The Music Box

Bart van Loo vertelt bij DWDD over Napoleon
Schrijver Bart van Loo was dinsdagavond te gast bij 'De Wereld Draait…
Mein Kampf
Bij Pauw werd afgelopen vrijdag gediscussieerd over het Nederlandse verbod op de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: