Filmopnamen dichter Victor van Vriesland opgedoken

Victor van Vriesland

Onlangs zijn er onbekende filmbeelden opgedoken van dichter en letterkundige Victor E. van Vriesland (1892-1974). Dat meldt zijn biograaf Rob Groenewegen.

Het gaat om beelden die in januari 1971 zijn gemaakt door amateurfilmer Binne Groenier, een stiefzoon van de dichter. Ze werden onlangs gevonden in een broodtrommel uit grootmoeders tijd. De beelden zijn geschoten in Van Vrieslands woning aan de Weesperzijde in Amsterdam.

In de film zijn naast Van Vriesland zelf ook zijn echtgenote Adrienne Canivez, zijn kinderen Johan en Aline van Vriesland, de filmer Pieter Verhoeff en diens toenmalige echtgenote Germaine Groenier, en van Vrieslands secretaresse Maartje de Wilde te zien.

De filmbeelden zijn inmiddels gedigitaliseerd en zullen te zijner tijd vrijgegeven worden. Rob Groenewegen promoveerde op de biografie van de Rotterdamse auteur Jo Otten. Een handelseditie van dit proefschrift verscheen onder de titel Te leven op duizend plaatsen.

- advertentie -
Monument ter herinnering aan de Slag bij HeiligerleeHet Rijksmonument…
Mijnmusem de Beukel van Roy Simons De zestienjarige Roy…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: