Filmpje van lopende president Roosevelt gevonden

Lopende president Roosevelt (Still YouTube)

Lopende president Roosevelt (Still YouTube)

In Amerika is een filmpje gevonden van een lopende president Franklin Delano Roosevelt. De beelden zijn bijzonder omdat de president zich niet graag lopend liet filmen. Tot nu toe was er slechts één filmpje van een lopende Roosevelt bekend.


Het acht seconden durende filmpje werd op 7 juli 1937 gemaakt door honkballer James DeShong tijdens een bezoek van de president aan een honkbalwedstrijd in Washington. DeShong filmde de president vanaf het veld. Op de beelden is te zien hoe de president moeizaam over het veld loopt en wordt ondersteund door een medewerker.

Er werden wel vaker dit soort filmpjes gemaakt maar deze werden door beveiligingsagenten altijd in beslag. Roosevelt, die sinds zijn negenendertigste aan polio leed, wilde namelijk niet dat mensen hem moeilijk lopend zouden zien. Hij vreesde dat Amerikanen hem dan niet meer als president zouden willen.

De president wilde overigens ook niet gefilmd of gefotografeerd worden als hij in zijn rolstoel zat. Vorig jaar werd er toevallig ook al een zeldzaam filmpje gevonden waarop te zien is hoe president in een rolstoel wordt voortgeduwd.

- advertentie -

Rare Footage Of President Roosevelt Walking

Skelet van Naia (Still YouTube)
Skelet van Naia (Still YouTube)Een bijzondere vondst voor…
Aston Martin uit 'De Versierders'Een Aston Martin die…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: