Financiële problemen voor molens Kinderdijk

Molens bij Kinderdijk – Foto: CC/Bas

De beheerder van de beroemde molens van Kinderdijk heeft te kampen met geldproblemen. Dat meldde de NOS maandag.

Er zou in totaal negen ton nodig zijn om uit de financiële problemen te komen. De problemen zijn volgens de beheerder niet ontstaan door financieel wanbeleid. Wel zouden er verschillende verkeerde keuzes zijn gemaakt. Er zijn bijvoorbeeld een paar projecten niet doorgegaan en de restauratiekosten van vijftienmolens werden niet volledig gedekt door giften aan de stichting.

- advertentie -

Het is nu de bedoeling dat de toegangsprijzen omhoog gaan. De beheerder, Stichting Werelderfgoed Kinderdijk, hoopt op korte termijn een geldschieter te vinden omdat faillissement dreigt.

De negentien molens van Kinderdijk staan sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Sinds kort zijn de molens ook digitaal te bezoeken via het door Google gelanceerde World Wonders Project.

Mariniers na de beeïndiging van de treinkaping - Afb:…
De voormalige zeventiende-eeuwse buitenplaats Rotsoord bij Utrecht - Tekening…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: