FK 23 Bantam ‘geland’ in Rijksmuseum

Het Rijksmuseum Amsterdam is maandag begonnen met de herinrichting van het museum. Na een jarenlange grootscheepse verbouwing kreeg het museum vorige maand de sleutel weer terug. Nu is het museum dus begonnen met de invulling van de ruim tachtig zalen.

Maandagochtend ‘landde’ de FK 23 Bantam in het museum.

Het vliegtuig is het grootste object in de collectie van het museum. De FK 23 Bantam is het oudste in authentieke

- advertentie -De grote zaal op het Binnenhof tijdens de grote vergadering der Staten Generaal – Detail – Dirck van Delen, 1651 (Rijksmuseum Amsterdam)

toestand bewaard gebleven vliegtuig in Nederland en ook een belangrijk icoon van de Nederlandse bijdrage aan de ontwikkeling van de luchtvaart. Het Rijksmuseum verwierf het gerestaureerde vliegtuig vorig jaar.

Bij de herinrichting van het Rijksmuseum worden eerst de grote en moeilijk te plaatsen objecten naar hun plek gebracht. In totaal worden er de komende maanden zo’n 8000 stukken in de museumzalen geplaatst. De Nachtwacht van Rembrandt is als een van de laatste objecten aan de beurt.

Het vernieuwde Rijksmuseum opent in april de deuren voor het publiek.

Op Historiek plaatsen conservatoren van het Rijksmuseum dit hele jaar artikelen over de achtergrond van objecten die zijn geselecteerd voor het vernieuwde Rijksmuseum. Deze maand vertelt conservator Tristan Mostert bijvoorbeeld over een beroemd en interessant schilderij van Dirck van Delen van de Grote Vergadering van de Staten-Generaal in 1651. Een overzicht van de al besproken objecten is hier te vinden.

Lees ook: Conservator Harm Stevens over de F.K. 23 Bantam

Affiches van Frans Mettes op een station - Foto:…
Margit Rijnaard, Een papieren labyrint, 2003 - Foto: Gert…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: