Flamencogitarist Paco de Lucía (66) overleden

Paco de Lucía - Foto: CC

Paco de Lucía – Foto: CC

De Spaanse flamencogitarist Paco de Lucía is dinsdag op 66-jarige leeftijd overleden. Door veel kenners werd hij beschouwd als de grootste flamencogitarist ooit.


Paco de Lucía wed in 1947 geboren in Algeciras als zoon van een flamencogitarist. Net als twee van zijn broers zou ook Paco naam maken in de wereld van de flamenco.

De Spanjaard begon op vijfjarige leeftijd met gitaarspelen. Hij kreeg les van zijn vader en zijn oudere broer Ramón. Noten lezen kon de gitarist niet, maar hij werd wel wereldberoemd met zijn gitaarspel. Samen met zanger Camarón de la Isla, met wie Paco in totaal tien platen opnam, ontwikkelde hij een nieuwe stijl: Flamenco Nuevo.

De gitarist maakte onder meer naam door de traditionele Spaanse flamenco te combineren met muziekstijlen zoals klassiek en jazz.

- advertentie -

Een van zijn bekendste nummers is Entre Dos Aguas (Tussen twee wateren) uit 1976. Een bijzonder lied omdat hierin rumba met flamenco werd gecombineerd.

Paco de Lucia – Entre dos aguas (1976)

Francisco FrancoIn het Verzetsmuseum in Amsterdam is vanaf…
Jarige Guust Flater geëerd met Google DoodleHet is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: