Fles duinwater komt inderdaad niet uit 1853

Etiket op de fles – klik voor een vergroting

De fles water uit 1853 die het Amsterdam Museum onlangs aan haar collectie toevoegde blijkt helemaal niet zo oud te zijn. De fles dateert in werkelijkheid uit 1975, zo heeft het museum maandag tegenover het ANP laten weten.

De aankoop van de fles werd ruim een week geleden bekendgemaakt. Al snel bleek de fles helemaal niet zo zeldzaam. Op Historiek meldden verschillende bezoekers precies zo’n fles in bezit te hebben. Ze zouden de fles ongeveer dertig jaar geleden gekocht hebben. In de hoopsnel wat geld te kunnen verdienen zetten verschillende mensen de ‘fles uit 1853’ ook op Marktplaats.

- advertentie -

Afgelopen weekend meldde ontwerper Jan Ketting in het Parool dat hij de fles in de jaren zeventig had ontworpen voor Gemeentewaterleidingen. Dit ter gelegenheid van de zevenhonderdste verjaardag van de stad Amsterdam.

Het Amsterdam Museum heeft de fles hierna onderzocht en bevestigt dat de fles inderdaad uit de jaren zeventig dateert. De fles blijft vooralsnog wel in de museumcollectie.

dirck-de-bray-mauritshuis-lenteboeket-gr
Stilleven van een boeket in wording, 1674 - Dirck…
[caption id="attachment_10924" align="alignleft" width="265"]Getty Museum in L.A.Het Getty Museum in Los Angeles…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: