Fles wijn uit 1774 geveild

De fles wijn

Bij veilinghuis Christie’s in Genève is deze week een fles wijn uit 1774 geveild. De oude wijn bracht maar liefst 38.385 euro op.

Het ging om een fles wijn uit de Franse Jura die generaties lang bewaard werd in de kelders van de familie Vercel, een geslacht van wijnboeren in de streek van Arbois in de Jura. De zogenaamde Vin Jaune-wijn werd in de achttiende eeuw gemaakt van de savagnin-druif.

De fles werd gekocht door een anonieme internetbieder. Volgens Christie’s kregen wijnkenners in 1994 eens de mogelijkheid om een zelfde soort fles te openen. Ze proefden onder meer kaneel, kerrie, gedroogd fruit en vanille. De wijn kreeg van de beoordelaars destijds een 9,4.

- advertentie -

De Vin Jaune is niet de duurste fles wijn die ooit geveild is. Dat is een zogenaamde Imperial (6 liter) Château Cheval Blanc uit 1947. Voor zo’n fles werd tijdens een veiling in 2010 bijna 220.000 euro betaald.

De contouren van de put - Foto: RAAPIn Weert,…
Donna Summer in 2009 - Foto: CCDe Amerikaanse zangeres

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: