Flessenpost komt na 50 jaar eindelijk aan

Flessenpost - Foto: CC/Dread83

Flessenpost – Foto: CC/Dread83

Vijftig jaar geleden gooide de toen twaalfjarige Dennis Komsa in New Jersey een glazen pot met daarin een briefje in zee. Zijn flessenpost is nu eindelijk gevonden.


De pot met daarin een briefje waarin de vinder opgeroepen wordt zich te melden, werd gevonden in de buurt van de plek waar de flessenpost vijftig jaar geleden de zee in was gegooid. Dit pot lag na de orkaan Sandy op een oprit. Waarschijnlijk heeft hij heel lang in het zand gelegen en kwam hij pas los door de orkaan.

Een hele grote reis lijkt de flessenpost dus niet te hebben gemaakt. Op het briefje schreef de nu 61-jarige Dennis Komsa een have eeuw geleden:

“To whom it may concern, please fill out the following questions and mail. This is a scientific experiment by Dennis Komsa, age 12

In de pot zat ook een stuiver voor een postzegel en een envelop met daarop het adres van Komsa. Op een bijgeleverde vragenlijst werd onder meer gevraagd waar en wanneer de pot gevonden was. Dennis Komsa kreeg onlangs bericht van de vinder en was zeer verbaasd. Volgens hem toont de vondst aan dat “alles mogelijk is”.

- advertentie -
Jacques Vergès in 2011 - Foto: CCDe bekende…
Zonsondergang bij SchiermonnikoogDe Waddenzee staat sinds 2009 op…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: