Fossiel enorme beer gevonden in Argentinië

Archeologen hebben in Argentinië resten van de grootste beer ooit gevonden. Volgens de onderzoekers was de beer minimaal 3,3 meter lang en woog het rond de 1750 kilo.

De beer, behorend tot de familie van de kortsnuitberen, heeft de naam Arctotherium angustidens gekregen. Het fossiel werd gevonden in La Plata City. De erorme carnivoor zou tussen de twee miljoen en 500.000 jaar geleden hebben geleefd.

Na bestudering van de botten van het dier vermoeden de onderzoekers dat het om een fossiel van een mannetje gaat.

- advertentie -

De onderzoekers hebben hun onderzoeksresultaten gepubliceerd in het magazine Journal of Paleontology.

Oude kaart van Nijmegen - J.Blaeu, 1649De fundering van…
trijntje-265
Foto: Gemeente RotterdamDrie crematiegraven die enkele jaren geleden in…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: