Fossielen voor een euro

Foto: Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Foto: Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Bij het Natuurhistorisch Museum Rotterdam werden zondag fossielen van 10.000 tot 30.000 verkocht. Duur waren de fossielen niet: ze gingen voor één euro per stuk weg.


De fossielen maakten onderdeel uit van de tentoonstelling Kijk wat ik gevonden heb!. Voor deze tentoonstelling was een grote berg fossielen opgeworpen. De bottenberg bevat overblijfselen van mammoeten, wisenten, paarden en walvissen die zijn opgevist uit de Noordzee. Omdat het museum geen ruimte heeft om al deze overblijfselen te bewaren werden ze verkocht.

De kwaliteit van de fossielen is volgens het museum zodanig dat ze niet in de museumcollectie opgenomen kunnen worden. Jaarlijks worden tonnen fossielen uit de Noordzee opgevist. Daarvan bewaart het museum alleen de beste stukken en materiaal afkomstig van schaarse en zeldzame soorten.

Certificaat van echtheid

Wie een fossiel kocht kon ook een certificaat van echtheid krijgen. Ook waren er medewerkers van de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren die kopers meer vertelden over het soort fossiel dat ze gekocht hadden.

- advertentie -

Er was zondag veel belangstelling voor de actie, mede doordat het museum gratis te bezoeken was. Wie het museum binnen wilde moest een behoorlijke tijd in de rij staan.

Gerelateerde uitgaven:

Fossielen te koop in Natuurhistorisch Museum Rotterdam

Foto: Hebreeuwse Universiteit
Foto: Hebreeuwse UniversiteitArcheologen hebben in Jeruzalem zesendertig gouden…
Affiche Haagsche Poortjes
Charter van 14 juli 1313. Het oudste stuk…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: