Foto-identificatiedag Nederlands-Indië en KNIL

Foto: Museum Bronbeek

Museum Bronbeek in Arnhem houdt op zaterdag 17 maart aanstaande de fotodag ‘Mijn opa was een…’. Tijdens deze dag kan men met familiefoto’s die betrekking hebben op het voormalige Nederlands-Indië en het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL) terecht bij een panel van experts.

Deze experts analyseren de meegebrachte foto’s aan de hand van kleding en uniformen, wapens, voer- en vaartuigen en gebouwen, die op de foto’s te zien zijn. In sommige gevallen kunnen zij ook advies geven metbetrekking tot nader genealogisch onderzoek naar afgebeelde militairen. Ook documenten, onderscheidingen en delen van uniformen kunnen meegebracht worden.

- advertentie -

De specialisten zijn onder meer afkomstig uit museum Bronbeek, het Legermuseum en het Koninklijk Instituut voor Taal- Land- en Volkenkunde (KITLV).

Veel Nederlanders hebben voorouders die in Nederlands-Indië woonden, in het KNIL dienden of daar waren als dienstplichtig militair tijdens de ‘Politionele Acties’ eind jaren 1940. Bij het opruimen van de zolder of kast vinden zij dan soms oude foto’s waarop die familieleden in Indië staan afgebeeld, al dan niet in uniform. Soms vinden zij behalve foto’s ook documenten of onderscheidingen. Het belang en de betekenis van die spullen is echter lang niet altijd duidelijk.

Museum Bronbeek heeft de identificatiedag georganiseerd om mensen te helpen de betekenis en inhoud van hun foto’s en documenten te verduidelijken. De fotodag wordt gehouden in museum Bronbeek in Arnhem en duurt van 12.00 tot 17.00 uur.

Stopera Amsterdam - Foto: E. van EisHet Theater Instituut…
juliana-veiling-gr
De gueridons - Foto: Paleis Het LooBij Paleis Het…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: