Foto-tentoonstelling Beatrix verhuist naar Drachten

Fototentoonstelling ‘Onze Koningin’

De fototentoonstelling ´Onze Koningin´ die enkele maanden in de Beurs van Berlage in Amsterdam te zien was, verhuist naar Drachten. De tentoonstelling is daar vanaf augustus te zien in het Karmelklooster.

De tentoonstelling toont 33 jaar koningschap en 75 jaar Beatrix aan de hand van een selectie van 145 foto’s uit de beeldbank van het ANP. De nadruk ligt op de manier waarop Beatrix invulling gaf aan het koningschap. Daarnaast is een aantal “verdrietige en meer persoonlijke momenten” te bezichtigen. De tentoonstelling start met een korte film waarin het portret van Beatrix door de jaren heen centraal staat.

Volgens de samenstellers geeft ´Onze Koningin´ niet alleen een beeld van Beatrix’ leven, maar ook van de recente Nederlandse geschiedenis. De tentoonstelling is vanaf 18 augustus tot en met 26 december te zien in het Karmelklooster in Drachten.

- advertentie -

Gerelateerde uitgaven:

Slaven op een tekening van Pierre Jacques Benoit – Foto: Bijzondere Collecties

[caption id="attachment_23182" align="alignleft" width="265"]De tuin van Cleopatra

In de Bundeskunsthalle in Bonn is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: