Fotoreportage: 24uur Nijmeegse Geschiedenis

24 uur Nijmeegse Geschiedenis

Net als afgelopen jaar stond Nijmegen tijdens de Maand van de Geschiedenis dit keer weer een etmaal lang helemaal in het teken van de eigen geschiedenis. Gedurende de zogenaamde 24 uur Nijmeegse Geschiedenis hielden een groot aantal Nijmeegse organisaties, instellingen en verenigingen in het weekend van 12 en 13 oktober activiteiten rondom het thema Arm & Rijk.

In de bibliotheek kon men bijvoorbeeld luisteren naar verhalen over prostitutie en historici van de Radboud Universiteit gaven gratis colleges op de Ganzenheuvel, midden in de stad. Ook kon er bijvoorbeeld een bezoek gebracht worden aan de met kaarslicht verlichte Stevenskerk.

Bekijk hieronder een serie foto’s van de afgelopen editie van 24 uur Nijmeegse Geschiedenis. De foto’s zijn gemaakt door Roy Stoots en Riaz Taus.

- advertentie -

Openingslezing door Hubert Bruls in het huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Tentoonstelling in het huis van de Nijmeegse Geschiedenis

Talkshow in de bibliotheek over prostitutie

Regionaal Archief Nijmegen tijdens de 24 uur Nijmeegse Geschiedenis

Lezing in het Regionaal Archief Nijmegen

Historici van de Radboud Universiteit geven lezingen op de Ganzenheuvel

De lezingen van de historici trokken veel geïnteresseerden

Petje-op-petje-af quiz in het Regionaal Archief Nijmegen

Bezoekers in de met kaarsen verlichte Stevenskerk

Middeleeuwse Bedeling in St. Nicolaaskapel. Bezoekers ontvingen hier tegen inlevering van een verpakt houdbaar product naar middeleeuws voorbeeld een stuk brood. Het ingezamelde voesdel was bestemd voor de Nijmeegse Voedselbank

Tentoonstelling over de zogenaamde ‘kaaisjouwers’ in museum Stratemakerstoren

Afsluiting van de ’24 uur’ in het Besiendershuis

kohier-haarlem
De kaartapplicatie van 'Islands of meaning'Het bedrijf Islands of…
Fonograaf van EdisonEen geluidsopname die uitvinder Thomas Alva Edison…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: