Foto’s uit laatste fotosessie Marilyn Monroe geveild

Marilyn Monroe, gefotografeerd door Bert Stern - Foto: Freeman's Auctions

Marilyn Monroe, gefotografeerd door Bert Stern – Foto: Freeman’s Auctions

In Philadelphia worden volgende maand tien foto´s van Marilyn Monroe geveild. Het gaat om foto´s die kort voor het overlijden van de actrice werden gemaakt.


De in juni overleden fotogaaf Bert Stern maakte in 1962 in een hotel in Los Angeles een groot aantal foto’s van Marilyn Monroe. De fotoshoot duurde drie dagen en in die periode maakte Stern ruim 2500 foto’s van de ‘sexiest woman of the century’. Op veel van de foto´s, die bedoeld waren voor het blad Vogue, is Monroe naakt of halfnaakt te zien. In 1982 werden de afbeeldingen gepubliceerd in het boek The Last Sitting.

Zes weken na de fotoshoot overleed Marilyn Monroe aan een overdosis drugs.

- advertentie -

Bij veilinghuis Freeman’s in Philadelphia worden op 10 september tien foto’s uit de laatste fotosessie geveild. Het veilinghuis verwacht dat de foto’s gezamenlijk tussen de tien- en vijftienduizend dollar opbrengen. Een deel van de opbrengst gaat naar borstkankeronderzoek en de strijd tegen huiselijk geweld.

Gerelateerde boeken

WK 1974 finale Nederland Duitsland - foto Deutsches…
[caption id="attachment_16259" align="alignleft" width="265"]Gibraltar op een Britse ansichtkaart, circa 1909Gibraltar, een Britse…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: