Dark
Light

Fototentoonstelling: 130 jaar VU-gebouwen

Auteur:
1 minuut leestijd

Foto: VU
De Vrije Universiteit Amsterdam (VU) bestaat 130 jaar. Naar aanleiding van dat jubileum is er een fototentoonstelling georganiseerd. Deze is vanaf dinsdag 24 mei te zien op het campusterrein van de universiteit.

Titel van de tentoonstelling is Bouwstenen voor Kennis, Verleden, heden & toekomst VU-campus. Aan de hand van fotopanelen wordt het verhaal van 130 jaar VU-gebouwen verteld. De tentoonstelling wordt dinsdag geopend door René Smit, voorzitter van de VU, samen met schrijver Ronald Giphart geopend.



Op de campus van de VU zijn de fotopanelen te zien met beelden van de VU-gebouwen van vroeger tot nu. Van de eerste colleges in de Kleine Komedie (toen nog Schotse Zendingskerk) in 1880 tot en met de nieuwste gebouwen ACTA en Initium en het binnenkort te openen kankerdiagnostischcentrum van VUmc-CCA. De tentoonstelling biedt ook een doorkijk naar de toekomst van de VU-Campus in het Kenniskwartier, op de Zuidas.

In de tentoonstelling wordt niet alleen aandacht besteed aan gebouwen. Ook enkele gebruikers van de gebouwen staan centraal. Aan de hand van portretfoto’s en daaraan gekoppelde interviews wordt de bezoeker verteld wat de betreffende personen bij de VU doen of gedaan hebben.

In korte filmpjes, die bezoekers ter plekke op hun smartphone kunnen bekijken door de QR’s op de panelen te scannen, vertellen verschillende van deze personen waar ze zich mee bezighouden. De filmpjes zijn binnenkort ook te zien op de website van de VU. De tentoonstelling is van 25 mei tot en met 30 september buiten op het vrij toegankelijke VU-campusterrein te bekijken.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:

Gratis nieuwsbrief

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief (51.171 actieve abonnees)


Donateurs ondersteunen ons project en dragen direct bij aan de uitbreiding van ons archief.

Meer informatie

×