Fototentoonstelling: Den Haag in 1955-1965

Detail van een foto van Jacques Meijer

Het Haags Historisch Museum heeft besloten de tentoonstelling Den Haag in 1955-1965 in foto’s van Jacques Meijer wegens succes te verlengen.

Fotograaf Jacques Meijer (1934) legde het dagelijks leven van de stad Den Haag jarenlang op foto vast. In de tentoonstelling worden foto’s van wandelaars in het park worden afgewisseld met die van mensen op weg naar het werk.

Meijer fotografeerde op kantoren, in het parlement, de broodfabriek en op straat. Het Haags Historisch Museum toont nog tot en met 3 april 2011 ruim negentig foto’s van Den Haag en Scheveningen uit de periode 1955-1965.

- advertentie -

Alle tentoongestelde foto’s worden opgenomen in de collectie van het Haags Historisch Museum. Bij de tentoonstelling is ook een boek verschenen: Den Haag 1955-1965.

bronbeek-nederlands-indie-bronbeek
Foto: Museum BronbeekMuseum Bronbeek in Arnhem houdt op 16…
Vanaf vrijdag is in het Rijkmuseum van Oudheden in Leiden een geheel…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: