Fototentoonstelling over koningin Emma

Koningin Emma rond 1890

In museum Escher in Het Paleis in Den Haag zijn vanaf donderdag enkele tientallen foto’s van koningin-moeder Emma (1858-1934) te zien. De tentoonstelling heeft als titel Emma: redster van Oranje.

Het museum wil met de tentoonstelling laten zien dat koningin Emma meer was dan de zogenaamde “liefste oude dame van Europa”. Museum Escher in Het Paleis:

Na alle onrust rondom het koningshuis in de negentiende eeuw werd



door haar toedoen de monarchie het icoon van onze nationale identiteit. Ze is een ware ‘Redster van Oranje’.

In het souterrain van het museum worden tot het eind van dit jaar ruim dertig foto’s van de koningin-moeder getoond. Deze zijn afkomstig uit verschillende archieven maar er zitten ook onbekende opnames van particulieren tussen.

- advertentie -

Het is niet voor niets dat de tentoonstelling in museum Escher in Het Paleis is te zien. Dit museum is namelijk gevestigd in Paleis Lange Voorhout, een paleis dat door Emma vroeger als winterpaleis werd gebruikt.

Molen in polderlandschap bij Noorden - Jan Hendrik Weissenbruch,…
[caption id="attachment_11685" align="alignleft" width="265"]Paleis SoestdijkDe twee directeuren van het Nationaal Historisch Museum,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.net



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: