Fout goud – Roel Janssen

Fout goud - Roel Janssen

Fout goud – Roel Janssen

Boek over de grootste goudroof uit de Nederlandse geschiedenis, geschreven door Roel Janssen.

Vijftien gouden munten uit de erfenis van zijn grootmoeder zetten Elmer van der Breggen in Fout goud op het spoor van het oorlogsgoud: nazi-Duitsland confisqueerde het goud van De Nederlandsche Bank en alle ingeleverde gouden tientjes van de Nederlandse bevolking tijdens De Tweede Wereldoorlog.

Bij zijn zoektocht stuit Elmer op de verzwegen geschiedenis van zijn eigen familie, op de nalatenschap van de ‘zwarte weduwe’ Florrie Rost van Tonningen, op aanhangers van de neonazistische beweging Gouden Dageraad en op de macht van de Zwitserse banken.

Fout goud is gebaseerd op het feit dat er bij de Zwitserse banken nog altijd 61.000 kilo Nederlands oorlogsgoud ligt, dat nooit is teruggegeven.

- advertentie -

Lees ook de bespreking: Nederlands goud vast in Zwitserland sinds WOII

Fout goud – Roel Janssen
De grootste goudroof uit de Nederlandse geschiedenis

ISBN: 9789023485872
Uitgever: Cargo
Paperback, 336 pagina’s
Prijs: € 19,90

Bestel dit boek bij:

De ommuurde stad - Rob van Reijn &…
[caption id="attachment_40385" align="alignleft" width="220"] 501 dingen die u moet weten over geschiedenisSlag…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: