Freek de Jonge geeft colleges in Rijksmuseum

In het kader van zijn honorary fellowship aan de Universiteit van Amsterdam geeft Freek de Jonge tussen 9 februari en 8 april twintig colleges in het Auditorium van het Rijksmuseum. De colleges bestaan uit persoonlijke herinneringen, historische gebeurtenissen en de neerslag daarvan in zijn liedjes en teksten.

Voor deze openbare collegereeks getiteld Mijn Koude Oorlog heeft Freek de Jonge zijn ruim zeventigjarige leven in vijf tijdvakken verdeeld:

  • 1944-1956 Van D-Day tot de Hongaarse Opstand
  • 1957-1968 Van Laika tot Phil Bloom
  • 1969-1980 Van Bram tot Breuk
  • 1980-1999 Van Komiek tot Tragiek
  • 2000- heden Van Conference tot College

Over ieder tijdvak geeft Freek vier colleges, die voorzien zijn van passende beeld- en geluidsfragmenten. Na afloop van ieder college vindt er een gesprek plaats met een ter zake deskundige gast (Cisca Dresselhuys, Henk van Os, Geert Mak e.v.a.) en wordt het publiek in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. Vanuit het Rijksmuseum ondersteunt conservator geschiedenis Harm Stevens de serie. Meer informatie op freekdeleek.nl

DVD-reeks: Freek de Jonge – Vergrijzing

- advertentie -
Portret van Amalia van Solms en Charlotte de la Trémoïlle - Gerard van Honthorst (Paleis Het Loo)
Paleis Het Loo is de nieuwe eigenaar van een zeventiende-eeuws portret van Amalia…
Op zaterdag 13 februari 2016 zijn historische burgers, soldaten, ambachtslieden en zeelieden…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele app



Geschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:



Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisser



Download onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: