G-Geschiedenis – Kruistocht tegen de balten

G-Geschiedenis – Kruistocht tegen de balten

G-Geschiedenis – Kruistocht tegen de balten

ADVERTENTIE

Nu in de winkel

Met o.a.
Avondland trekt ten strijde

‘Wapen christelijke legers tegen de heidense Slaven met als opdracht hen te vernietigen of die volkeren te bekeren.’ Met die woorden bezwoer de heilige Bernardus van Clairvaux de aanwezigen op de rijksdag van Frankfurt (1147) een kruistocht in Europa zelf te beginnen, andermaal tegen de belofte van een volle aflaat. De Drang nach Osten, in het Nederlands meestal vertaald als de Oostkolonisatie, kon beginnen

Mundaneum: utopisch erfgoed
In de eerste helft van de vorige eeuw was het een poging van twee Belgische pacifistische heren. Ze wilden de wereldvrede bevorderen en de armoede bestrijden door het verzamelen en verspreiden van kennis. Paul Otlet en Henri la Fontaine probeerden dit te bereiken door alle tot dan toe gepubliceerde documenten voor iedereen toegankelijk maken.

Meer info over de inhoud: www.g-geschiedenis.eu

- advertentie -
Koninklijk Instituut voor de TropenDe bibliotheek van het…
24uur Nijmeegse GeschiedenisNijmegen doet dit jaar opnieuw uitgebreid…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: