Galerie ‘Nederland in de IJstijd’ bij Amsterdam Expo

Bij Amsterdam Expo is vanaf eind deze maand een internationale tentoonstelling over de ijstijd te zien: Giants of the Ice Age. Speciaal voor de tentoonstelling heeft Naturalis een galerie over Nederland in de ijstijd samengesteld.


In de ijstijd was Nederland een wildernis. De ruige laaglandsteppe werd bevolkt door grote zoogdieren, zoals de mammoet, sabeltandtijger en wolharige neushoorn. In ons land worden nog altijd veel ijstijdfossielen gevonden. De botten worden door vissersschepen van de bodem van de Noordzee gehaald, die tijdens de ijstijd grotendeels droog lag. Veel van deze fossielen komen bij Naturalis terecht.

Voor de tentoonstelling bij Amsterdam Expo selecteerde Naturalis uit haar totale collectie van 37 miljoen objecten de meest significante en aansprekende originele artefacten. In de tentoonstelling zijn hierdoor straks onder meer schedels van een oeros en een wolharige neushoorn te zien, evenals het gewei van een rendier en een keutel van een hyena.

De gemeente Nijmegen bood vorig jaar het oude fabriekspand De Vasim aan als vestigingsplaats van het nieuwe museum
De provincie Gelderland wil de Stichting Vrijheidsmuseum WO2 financieel te hulp te…
De afstamming van de aap, na Darwins Origin of Species een geliefd thema in populair wetenschappelijke boeken (Eine vergleichende Ubersicht des inneren Körperbaues von Affe und Mensch, ca. 1900, part. coll.)
Bij Teylers Museum in Haarlem zijn vanaf komend weekend een serie bijzondere…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: