Gaston: een Haarlemse zoektocht naar een soldaat uit WOI

Gaston Charles Delange

Gaston Charles Delange

Een groep Haarlemmers is begonnen aan een bijzonder project. Zij zijn op zoek naar de oorlogsverhalen van de Franse soldaat Gaston Charles Delange.


Gaston is de broer van de opa van Alain Timmers, één van de deelnemers aan de groep die verder bestaat uit Eric J. Coolen, Jan Beenen, Bies van Ede en Henk Tijbosch.

Aan de hand van originele brieven, kaarten, memorabilia en gesprekken wordt een licht geworpen op het leven en sterven van Gaston. Daarnaast worden de verschrikkingen van de loopgravenstrijd tijdens de Eerste Wereldoorlog behandeld. De zoektocht voert onder meer langs Chemin des Dames en Verdun.

Het verhaal zal verschijnen in een boek: Gaston, een Haarlemse Zoektocht, met illustraties van Eric J. Coolen. De reis werd gefilmd door Henk Tijbosch.

- advertentie -

Bron: RTV N-H

De afleveringen:

Blokkades in Dresden (2010) Foto: Yolande van der Deijl
De beroemde barokstad in Saksen, het Florence aan de Elbe, werd in…
Foto van een wilekeurige (Drents Museum)
Momenteel is in het Drents Museum de tentoonstelling Mummies - overleven na…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: