Gebouw Scheringa Museum in Opmeer staat te koop

Het voormalige Scheringa Museum in Spanbroek – Foto: CC/Marion Golsteijn

Het gebouw in Opmeer waar Dirk Scheringa ooit zijn grote kunstmuseum wilde vestigen, staat sinds dinsdag te koop. Dat meldt RTL Nieuws.

De oprichter van de DSB-bank verzamelt al lange tijd kunst. In 1997 opende hij in Spanbroek het Scheringa Museum voor Realisme. Het was de bedoeling dat dit museum zou verhuizen nar Opmeer. In 2004 gaf Scheringa daarom enkele architecten opdracht een groot museumpand te ontwerpen. Het nieuwe museum moest de deuren in 2010 openen.Zover kwam het echter niet vanwege de ineenstorting van het imperium van Scheringa.

- advertentie -

In 2009 werden de bouwactiviteiten stilgelegd en werd beslag gelegd op de verzameling van ongeveer dertienhonderd kunstwerken. Het gebouw in Opmeer is voor ongeveer tachtig procent afgebouwd.

Paleis het LooNaar aanleiding van het 'jaar van de…
Foto: CC/Natuurmuseum Fryslân Het Natuurmuseum Fryslân is de winnaar…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: