Gedenksteen bij graf Hitlers ouders verwijderd

Graf van Hitlers ouders – Still YouTube

De steen bij het graf van de ouders van Adolf Hitler blijkt enige tijd geleden te zijn verwijderd. Dat meldden Duitse en Oostenrijkse media donderdag.

De graven van Hitlers ouders, Alois en Klara Hitler, bevinden zich op een begraafplaats in de Oostenrijkse plaats Leonding. Omdat het familiegraf als een soort bedevaartsplek werd gebruikt door neonazi’s, is de grafsteen verwijderd. Hierdoor is voor onbekenden moeilijker na te gaan waar Hitlers ouders precies begraven liggen.Volgens een woordvoerder van de begraafplaats heeft de vrouw die de grafrechten heeft, een ver familielid van Hitler, toestemming gegeven voor het verwijderen van de steen.

- advertentie -

Het Oostenrijkse Netwerk tegen Rechtsextremisme voerde al enige tijd actie tegen de neonazi´s die het kerkhof als een soort bedevaartsoord gebruiken. Het netwerk wilde eigenlijk dat de graven van Hitlers ouders geruimd zouden worden, maar zover wilden de autoriteiten niet gaan.

Joods Historisch MuseumHet Rode Kruis laat een onafhankelijk onderzoek…
Chanoekalamp, Nederland, ca. 1900 - Collectie Joods Historisch Museum,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: