Gedichtenproject bij Herinneringscentrum Westerbork

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

In Herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt op zondag 5 februari de multimedia expositie Tragedies to remember geopend, een gedichtenproject geschreven door Edjo Frank.

Edjo Frank (1949) schreef poëzie die is gebaseerd op de geschiedenis van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog, waarbij het grootste deel van zijn familie werd omgebracht in Auschwitz en andere vernietigingskampen. Het is een serie sobere en scherp getekende kleine gedichten in de Haiku vorm.Deze Engelse gedichten heeft Frank daarna opnieuw in het Nederlands geschreven. Hij omschrijft ze als ‘kleine Joodse gedichten over wanhoop en hoop’.

- advertentie -

De expositie bestaat uit een documentaire met zestien “oude” en “nieuwe” Nederlanders, die ieder een gedicht voordragen, gecombineerd met filmbeelden uit het Rotterdam van voor 1940 en uit de eerste oorlogsjaren. Er is een video-installatie met de poëzie van Frank en linosneden door de Dordtse beeldend kunstenares Diana van Hal. Foto’s en documenten uit het familiearchief van Frank completeren deze bijzondere tentoonstelling.

De expositie is te zien tot en met 25 maart a.s. De entree is inbegrepen in de toegangsprijs van het Herinneringscentrum Kamp Westerbork.

Omslag van Mein KampfDe Britse uitgever Peter McGee die…
WesterborkHet Westerborkpad, een herdenkingspad dat loopt van de Hollandsche…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: