‘Geelbruine tand’ van John Lennon geveild

John Lennon

In Engeland is dit weekend een tand geveild van John Lennon. De tand bracht maar liefst 19.500 pond op, omgerekend ongeveer 22.500 euro.

De muzikant verloor de tand in de jaren zestig tijdens een bezoek aan de tandarts. Hij nam de tand mee naar huis en gaf deze vervolgens aan zijn huishoudster, Dot Jarlett. Uiteindelijk belandde de ‘geelbruine tand’ in de collectie van Alan McGee, de voormalige baas van platenlabel Creation Records.

Het ‘Beatle-relikwie’

- advertentie -Foto: Omega Auctions

werd zaterdag geveild en voor 19.500 pond gekocht door de Canadese tandarts Michael Zuk.

Deze tandarts heeft iets met de tanden van beroemdheden. Hij schreef er zelfs eens een boek over. De Canadees wil de tand tentoonstellen in zijn praktijk.

Bij Beatle-verzamelaars zijn spullen die van John Lennon zijn geweest razend populair. Vorig jaar augustus werd bijvoorbeeld nog een porseleinen toiletpot geveild die gebruikt was door de beroemde muzikant en zijn vrouw en afgelopen augustus werd een cowboyhoed van John Lennon geveild.

De beroemde foto - Foto: Ed van der Elsken…
[caption id="attachment_13504" align="alignleft" width="265"]Afb: SchulmanEen Amerikaanse 4 dollar munt uit 1879 is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: