Geen arrestatie na Hitler-groet tijdens betoging

Op beelden van de NOS is te zien hoe de man de Hitler-groet bracht

Op beelden van de NOS is te zien hoe de man de Hitler-groet bracht

Tijdens de pro-Palestina-betoging in Amsterdam van afgelopen zondag, bracht een van de betogers de Hitlergroet en riep daarna “Heil Hitler”. Dat meldt de NOS.

De man werd direct nadat hij de beruchte groet had gebracht vermaand door een agente. Opgepakt werd hij echter niet en dat had wel moeten gebeuren omdat dit met de driehoek (politie, openbaar ministerie en de gemeente) vooraf afgesproken was. Politie en Openbaar Ministerie betreuren het dat de man niet werd opgepakt en zijn een onderzoek gestart.

De betoging werd bijgewoond door zo’n vierhonderd mensen. Vooraf had de politie duidelijk laten weten dat er geen discriminerende of antisemitische uitingen mochten worden gedaan. Ook mochten de betogers hun gezicht niet bedekken en het meedragen van vlaggen van groeperingen als IS en Hamas was verboden.

Op de NOS-beelden hieronder is aan het eind te zien hoe de man de Hitler-groet brengt.

- advertentie -

Beelden van de pro-Palestina betoging

Atie Ridder-Visser bij Uitgesproken EOVerzetsvrouw Atie Ridder-Visser is…
Theresienstadt - september 1944 (HKB)
Precies zeventig jaar nadat het zevende transport vanuit Kamp Westerbork naar Theresienstadt…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: