Geen nazi-memorabilia meer via Marktplaats

Geen nazi-memorabilia meer via Marktplaats

Geen nazi-memorabilia meer via Marktplaats

Via Marktplaats zijn niet langer memorabilia uit de Tweede Wereldoorlog te koop. De verkoopwebsite heeft hiervoor zijn verkoopregels aangepast.


Marktplaats kwam enige tijd geleden onder vuur te liggen nadat bleek dat via de site honderden nazi-objecten werden verhandeld. Volgens de oude verkoopvoorwaarden was verkoop van deze objecten toegestaan, mits de nazisymbolen niet te zien waren. Veel verkopers plakten de hakenkruizen daarom af. Volgens de nieuwe regels is dit niet meer toegestaan.

Strafbaar

Memorabilia uit de Tweede Wereldoorlog waarop geen merktekens van de nazi’s of SS te zien zijn, mogen nog wel te koop aangeboden worden via Marktplaats. Ook Duitse postzegels en munten uit de nazi-tijd mogen verhandeld worden, ook als daar hakenkruizen op staan afgebeeld.

De verkoop van nazi-spullen is strafbaar in Nederland.

- advertentie -
Olympische Spelen van 1936 in BerlijnAdolf Hitler schonk…
Eusebiuskerk in Arnhem - Foto: CCIn de Eusebiuskerk…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: