Geen Nederlandse kroon op nieuwe postzegel

De nieuwe postzegel met daarop de kroon - PostNL

De nieuwe postzegel met daarop de kroon – PostNL

De nieuwe postzegel met daarop de beeltenis van koning Willem-Alexander bevat een afbeelding van een kroontje maar dit is niet de Nederlandse kroon. De afbeelding lijkt meer op de de Engelse St. Edwards Crown.


Van verschillende kanten is PostNL donderdag benaderd over de kwestie. Het postbedrijf laat weten dat de kroon niet bedoeld is als verwijzing aan een kroon van een koningshuis. Er zou dan ook geen fout gemaakt zijn.

Studio Job, de ontwerper van de zegel, zou bewust voor een andere kroon hebben gekozen. Tegenover de NOS zegt PostNL dat men koos voor een “iconische afbeelding van een kroon”. De kroon op de zegel dient volgens de organisatie vooral als beveiliging tegen vervalsing.

De kroon lijkt meer op de Engelse St. Edwards Crown dan op de Nederlandse rijkskroon. De Nederlandse kroon heeft acht beugels terwijl de Engelse er maar vier heeft. PostNL is niet van plan het ontwerp aan te laten passen.

- advertentie -
Nederlandse rijkskroon - Wiki

Nederlandse rijkskroon – Wiki

Skelet van Richard IIIDe steden York en Leicester…
Een van de gedigitaliseerde werken
Ets Haim zet 200 oude joodse handschriften online…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: