Geen Rotterdamse Museumnacht meer

Volgend jaar is er geen Rotterdamse Museumnacht omdat verschillende organisaties die voorheen samenwerkten, het nu oneens zijn over de opzet. De organisatie van de Museumnacht heeft dat maandag bekendgemaakt.


Kunsthal in Rotterdam

Kunsthal in Rotterdam

Stichting Rotterdamse Museumnacht heeft besloten de editie van 2015 af te gelasten, doordat een aantal instellingen, verenigd in Stichting Museumpark, heeft laten weten tijdens de nacht gratis open te zijn. Opzet van de Museumnacht was tot nu toe steeds dat bezoekers een passe-partout kochten.

Stichting Rotterdamse Museumnacht:

Daarmee neemt de stichting Museumpark afstand van een fundamenteel beginsel van de Museumnacht, namelijk dat met elkaar moet worden samengewerkt om een succesvolle Museumnacht voor alle Rotterdammers te kunnen organiseren. Uit de opbrengsten van de passe-partouts wordt, zoals bekend, de organisatie en de promotie van de Museumnacht gefinancierd. Nu deze zes instellingen eenzijdig hebben besloten gratis toegang te verlenen, is de kans groot dat veel minder passe-partouts worden verkocht.

De organisatie van de Museumnacht vindt hierdoor dat het financiële risico te groot is geworden. De stichting schrijft (pdf) teleurgesteld te zijn in Stichting Museumpark:

- advertentie -

Buitengewoon teleurstellend en een klap in het gezicht van de duizenden tevreden bezoekers van de Museumnacht en de collega musea die wel staan te popelen om dit belangrijke Rotterdamse culturele evenement te organiseren.

Eerder gaven Museum Boijmans Van Beuningen en Kunsthal aan geen aanknopingspunten te zien in deelname aan de Museumnacht. Deze musea deden al niet mee aan de laatste editie van het evenement.

Het evenement trok de afgelopen dertien jaar ruim 160.000 bezoekers.

(Evert Elzinga - Hermitage Amsterdam)
(Evert Elzinga - Hermitage Amsterdam)Voor de grote tentoonstelling…
Zij zijn niet terug gekomen
Bij Herinneringscentrum Kamp Westerbork zijn vanaf 5 november 201 vazen te zien…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: