Geen serieuze interesse voor viool Mussolini

Bij het Britse veilinghuis Bonhams kon deze week geboden worden op een viool die ooit eigendom was van de Italiaanse dictator Benito Mussolini (1883-1945). Heel veel interesse was er echter niet. Niemand bleek bereid de minimumprijs te betalen.


Bonhams verwachtte vooraf dat het instrument tussen de 120.000 en 185.000 euro op zou brengen, maar dat bleek een misvatting. Het instrument is helemaal niet verkocht omdat geen enkel bod de minimumprijs haalde.

De viool van Mussolini is driehonderd jaar oud en werd gemaakt door Hieronymus Amati (1649-1740). De Italiaanse dictator was in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw eigenaar van de viool. Mussolini was een redelijk goede vioolspeler. Hij speelde onder meer duetten met zijn zoon Romano.

Afbeelding van de Zwarte Dood in de Toggenburg-bijbel (1411)
Volgens Amerikaanse antropologen werden mensen die na de zwarte dood leefden, gemiddeld…
Romeinenweek - Brittenburg, Katwijk
Eind deze maand wordt er voor voor het eerst een Romeinenweek gehouden.…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: