Geen soldatengraf gevonden in Westkappele

Westkappele – Foto: CC/Simone

De bergings- en identificatiedienst van de landmacht heeft donderdag een zeedijk bij het Zeeuwse Westkapelle onderzocht. Dit omdat hier mogelijk een Britse soldaat uit de Tweede Wereldoorlog begraven zou liggen.

Er werd uiteindelijk geen soldatengraf aangetroffen, meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. Rijkswaterstaat besloot de dijk te laten onderzoeken omdat er sterke vermoedens waren dat er bij de zeewering bij Westkappele een soldaten begraven zou liggen.De zeewering bij het Zeeuwse stadje wordt binnenkort versterkt en daarom werd besloten van de gelegenheid gebruik te maken en op zoek te gaan naar het soldatengraf.

- advertentie -

In 1944 werd er op Walcheren zwaar gevochten door geallieerden en Duitsers. Duizenden militairen kwamen hierbij om het leven.

Eind maart werd tijdens werkzaamheden voor de dijkversterking bij Westkappele een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Deze bom, een Britse duizendponder, wordt eind deze maand onschadelijk gemaakt door de Exposieven Opruimingsdienst (EOD).

De 91-jarige John Demjanjuk is donderdag veroordeeld tot vijf jaar cel. De…
Het is zaterdag precies 71 jaar geleden dat de binnenstad van Rotterdam

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: