Geen Vlaamse ‘Cultuurstad’ in 2014

De financiële middelen ontbreken

Vlaanderen heeft in 2014 waarschijnlijk geen stad of gemeente die zich officieel Cultuurgemeente of cultuurstad van Vlaanderen mag noemen. Dat melden verschillende Belgische kranten.

Tot nu toe riep de Vlaamse regering om de twee jaar steeds een gemeente uit tot Cultuurgemeente van Vlaanderen. Die bewuste gemeente ontving dan een subsidie van 400.000 euro. Dat geld moest gebruikt worden de uitbouw van het cultuurbeleid en profilering van de gemeente alsCultuurgemeente van Vlaanderen.

- advertentie -

In 2010 kreeg Oostende de titel en in 2012 was het de beurt aan Turnhout. In 2014 volgt er waarschijnlijk echter geen derde Cultuurgemeente van Vlaanderen.

Er werd door de huidige Vlaamse regering geen nieuwe oproep gedaan voor 2014. De Vlaamse minister van Cultuur, Joke Schauvliege (CD&V), liet deze week verder weten dat de noodzakelijke financiële middelen ontbreken.

Kaing Guek Eav - Afb: Still YouTubeVoormalig Rode Khmer-kopstuk…
Portret van Michiel de Ruyter - Ferdinand Bol, 1667De…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: