Geen vuilstort bij Villa van Hadrianus

Ruïne van de villa – Foto: CC

In Italië waren er plannen om een stortplaats aan te leggen in de omgeving van de beroemde Villa van Hadrianus in de buurt van het stadje Tivoli. Vanwege felle protesten ziet de Itiaanse regering nu af van dat plan.

De zogenaamde Villa Adriana bevindt zich ongeveer vier kilometer ten zuidwesten van het stadje Tivoli, op ongeveer dertig kilometer van Rome. Het was de bedoeling om hier een stortplaats in de open lucht aan te leggen maar dat plan is vanwege felle protesten nu dus van de baan.

Men was op zoek gegaan naar een locatie voor een nieuwe stortplaats omdat de grote vuilstort Malagrotta zijn maximumcapaciteit aan het bereiken is. Een nieuwe stortplaats naast de

- advertentie -beroemde Villa van Hadrianus blijkt nu echter geen optie.

Op internet werd een petitie tegen de stortplaats gestart. Binnen enkele dagen waren er zesduizend handtekeningen binnen. Ook verschillende archeologen en historici van naam verzetten zich tegen de komst van de stortplaats.

Villa Adriana werd gebouwd tussen 118 en 134 na Christus en staat sinds 1999 op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het is de grootste Romeinse villa die ooit gebouwd is. Het uitgestrekte landgoed omvatte onder meer een keizerlijk paleis, thermen, bibliotheken, theaters, zwembad en een museum.

Begraafplaats bij Srebrenica - Foto: CC / Michael BükerTwee…
Historium BruggeHet nieuwe Historium in Brugge opent in de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: