Geert Mak en Jan Brokken genomineerd voor NS Publieksprijs

NS Publieksprijs 2013

NS Publieksprijs 2013

Geert Mak en Jan Brokken maken kans om de NS Publieksprijs te winnen. De schrijvers brachten afgelopen jaar allebei een goed ontvangen historisch boek uit.

Geert Mak bracht het werk Reizen zonder John uit, een verslag van de reis die hij in de voetsporen van schrijver John Steinbeck door Amerika maakte.


Jan Brokken sleepte een nominatie in de wacht met zijn boek De Vergelding. In dit boek gaat Brokken op zoek naar het ware verhaal achter een bijzondere oorlogsgeschiedenis in het dorpje Rhoon.

Beide historische boeken zijn ook genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs, voor het beste geschiedenisboek van het jaar.

De Wereld Draait Door

De NS Publieksprijs is de grootste publieksprijs voor boeken in Nederland. De vier andere genomineerden zijn Simone van der Vlugt (Aan niemand vertellen), Kris Verburgh (De voedselzandloper), Michel van Egmond (Gijp) en Tommy Wieringa (Dit zijn de namen).

- advertentie -

De winnaar wordt gekozen door het publiek dat vanaf nu kan stemmen. Het oordeel van een zogenaamde Kernjury telt echter ook mee. De prijsuitreiking vindt op 15 oktober plaats in het tv-programma ‘De Wereld Draait Door’.

De zes genomineerde boeken:

Boekbesprekingen:

Huis Rijswijk op een pentekening van Jan de Beijer
Huis Rijswijk op een pentekening van Jan de…
[caption id="attachment_15153" align="alignleft" width="265"] PaushuizeOpen Monumentendag heeft afgelopen weekend ongeveer 900.000 bezoekers…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: