Geestelijk vader Haagse Harry overleden

Haagse Harry

Haagse Harry

Striptekenaar Marnix Rueb, geestelijk vader van het personage Haagse Harry, is donderdag op 59-jarige leeftijd overleden.

Marnix Rueb werd in 1955 geboren in Den Haag. Hij baseerde zijn beroemdste personage op een Haags type dat hij in de Schilderswijk had gezien. Rueb woonde destijds zelf ook in deze volkswijk.

De serie debuteerde in 1991. Lezers leerden Haagse Harry kennen als een figuur die fonetisch Haags dialect sprak. Het personage was werkloos, nogal grof in de mond, maar had uiteindelijk wel een hart van goud. Wel was hij regelmatig agressief als relsupporter van ADO Den Haag. De albums hebben typische titels als Kompleit Baggâh!!, Niet Te Wènag!! en 3 – Dachetnie!!.

Ruebs laatste publicatie was de Haagse vertaling van Nijntje: Nèntjuh an zei (Nijntje aan zee). De illustrator overleed aan de gevolgen van longkanker.

Albums van Haagse Harry

Beeld van Tacitus in het parlement van Wenen - cc
De Nijmeegse classicus Vincent Hunink houdt zich al zeker vijftien jaar bezig…
Oude camera - cc
Op 27 oktober viert UNESCO voor de zesde keer de World Day…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: