Geestelijk vader Thunderbirds overleden

thunderbirds – Still YouTube

Gerry Anderson, de man die de beroemde Britse televisieserie Thunderbirds bedacht, is woensdag op 82-jarige leeftijd overleden.

De sciencefiction-serie werkte met marionetten en werd vanaf 1965 uitgezonden. De serie werd een wereldwijd succes. In totaal werden er 32 afleveringen gemaakt. Daarnaast kwamen er twee films: Thunderbirds Are Go en Thunderbird 6. In 2004 verscheen tot slot nog de live-actionfilm Thunderbirds.


Gerry Anderson kwam naar eigen zeggen op het idee van de Thunderbirds door een mijnramp die zich in 1963 voordeed in Duitsland. Verschillende mijnwerkers kwamen toen onder de grond vast te zitten. Om deze mijnwerkers te redden moest er apparatuur overgebracht worden vanuit Bremen en dat duurde zo’n acht uur. Anderson bedacht toen dat het fantastisch zou zijn als er een organisatie was die altijd binnen een uur met de juiste spullen op de gewenste locatie kon komen.

- advertentie -

Zijn televisieserie Thunderbirds draaide om zo’n organisatie, de International Rescue. Leden van deze organisatie konden met allerlei geavanceerde apparatuur te hulp schieten bij rampen.

Gerry Anderson leed al enkele jaren aan de ziekte van Alzheimer.

Geestelijk vader Thunderbirds overleden

Poppenhuis van Petronella Oortman - Anoniem, 16862 (Rijksmuseum Amsterdam)…
Gisbert Cuper (1644-1716)Historicus Harold Cook, fellow van de Koninklijke…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: