Geheel nieuw theater voor voorstelling over Anne Frank

Voor een nieuw theaterstuk over het leven van Anne Frank wordt in Amsterdam een nieuw theater gebouwd: Theater Amsterdam.

Het theater wordt gebouwd in de westelijke Houthavens aan het IJ. Het is de bedoeling dat het gebouw in april klaar is voor gebruik.


Het nieuwe theaterstuk over Anne Frank, kortweg getiteld ANNE, wordt ontwikkeld op initiatief van het Anne Frank Fonds in Bazel. Het is geschreven door schrijversechtpaar Leon de Winter en Jessica Durlacher en de regie wordt verzorgd door Theu Boermans, tevens regisseur van de musical Soldaat van Oranje. Net als bij deze musical zal het decor grote draaischijven hebben.

Het theater aan het IJ wordt gefinancierd door productiebedrijf Imagine Nation van Kees Abrahams en Robin de Levita en biedt straks plaats aan elfhonderd personen. Na de opvoering van ANNE blijft het theater bestaan.

- advertentie -

Nieuw theater voor toneelstuk Anne Frank

World War II Memorial in Washington - Foto: CC
World War II Memorial in Washington - Foto:…
[caption id="attachment_10164" align="alignleft" width="265"] Anne FrankJessica Durlacher en Leon de Winter schreven…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: