‘Geheim agent schoot John F. Kennedy neer’

Kort voor de aanslag genomen foto

Kort voor de aanslag genomen foto

Volgens de voormalige Australische detective Colin McLaren werd John F. Kennedy in 1963 per ongeluk neergeschoten door een geheim agent. De Australiër stelt dat in de documentaire JFK: The Smoking Gun die binnenkort in Amerika wordt uitgezonden.

Colin McLaren baseert zijn theorie op het werk van Howard Donahue die twintig jaar lang onderzoek deed naar de aanslag.


Volgens McLaren werd de president op 22 november 1963 eerst geraakt door Lee Harvey Oswald. Daarna loste geheim agent George Hickey, die in een wagen achter de president reed, een schot. Hij zou Kennedy daarbij per ongeluk hebben geraakt.

- advertentie -

Helemaal nieuw is de theorie niet. In het boek Mortal Error: The Shot that Killed JFK van Bonar Menninger werd in 1992 ook al gemeld dat agent Hickey de president neerschoot. De auteur van dit boek werkte nauw samen met Colin McLaren bij zijn nieuwe onderzoek naar de dood van de president.

George Hickey heeft zelf overigens altijd ontkend dat hij de Amerikaanse president had geraakt. Hij overleed twee jaar geleden en kan dus niet meer reageren op de nieuwe aantijgingen.

Gerelateerde boeken:

Rita Reys in 2009 - Foto: CC/JurjendonkersDe Nederlandse jazz-zangeres
Foto: gazzettadelsud.itIn Calabrië, in het zuiden van Italië, hebben…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: