Geld ingezameld voor restauratie laatste paard Napoleon

Het Legermuseum in Parijs heeft met succes een inzamelingsactie gehouden voor de restauratie van Vizir, het laatste paard van Napoleon. Het opgezette paard is er momenteel niet erg goed aan toe. De huid begint te scheuren en de vulling die tijdens het opzetten werd aangebracht, is in de loop der tijd uitgedund.

Binnen enkele dagen wist het Legermuseum 15.000 euro in te zamelen voor de restauratie. Het geld wordt ook gebruikt voor een speciale vitrine die ook de klimaatomstandigheden kan regelen.

Napoleon kreeg de schimmel in 1802 van de Ottomaanse sultan Selim III. Het dier was onder meer aanwezig bij de slagen bij Jena (1806) en Eylau (1807) en werd door Napoleon meegenomen naar Elba tijdens zijn ballingschap.

Boek: De paarden van Waterloo
Overzicht van boeken over Napoleon

- advertentie -

Prinses Beatrix bij opening Jheronimus Bosch-tentoonstelling in Prado
Prinses Beatrix is volgende week maandag aanwezig bij de opening van de…
Schetsontwerp Collectie Centrum Nederland ©cepezed
In Amersfoort komt een groot depot waar objecten van het het Rijksmuseum,…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: