Meer geld voor onderzoek naar archeologische vondsten

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft meer geld beschikbaar gesteld voor verdiepend wetenschappelijk onderzoek naar recente archeologische vondsten in Nederland, die van (inter)nationaal belang zijn. Er is in totaal 250.000 euro beschikbaar.

De NWO heeft hiertoe besloten op advies van minister Jet Bussemaker (OCW). Aanvragen kunnen vanaf begin deze maand tot half september dit jaar worden ingediend door senior onderzoekers met een aanstelling bij een Nederlandse kennisinstelling, gemeente, regio, provincie, of een erkend archeologisch bedrijf. Volgens de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) voorziet de regeling in een behoefte vanuit het archeologisch veld om extra kosten te dekken die samenhangen met onderzoek naar archeologische vondsten die van (inter)nationaal belang zijn.

In de tweede helft van november wordt bekend welke aanvragen financiering ontvangen. Een commissie van deskundigen bekijkt onder meer naar de mate waarin het om een vondst van (inter)nationaal belang gaat, maar ook naar de wetenschappelijke kwaliteit, relevantie van het onderzoek, haalbaarheid en de wijze waarop de vondsten gepresenteerd gaan worden.

Meer archeologie
Boeken over archeologie

- advertentie -
Kuil in Ponar die gebruikt werd om Joden te verbranden - cc
In het voormalige concentratiekamp Ponar in Litouwen hebben archeologen een ontsnappingstunnel gevonden…
Bijzondere Romeinse vondsten in Archeologiehuis
In het Archeologiehuis Zuid-Holland, bij Archeon in Alphen aan den Rijn, zijn…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: