Geld voor jarige Nijntje

Dick Bruna Huis (BankGiro Loterij)

Dick Bruna Huis (BankGiro Loterij)

Ter gelegenheid van de zestigste verjaardag van Nijntje krijgt het Centraal Museum in Utrecht volgend jaar 700.000 euro van de BankGiro Loterij. Het geld is bedoeld voor het ‘Dick Bruna Huis’ dat tegenover het museum staat. Het huis moet omgebouwd worden tot interactief doe-museum.


De helft van de opbrengst van de BankGiro Loterij gaat naar cultuur. Jaarlijks worden miljoenen euro’s verdeeld onder culturele instellingen en tijdens het Goed Geld Gala wordt altijd bekendgemaakt wie hoeveel steun ontvangt. In totaal wordt volgend jaar 62,5 miljoen euro verdeeld onder culturele organisaties in Nederland.

Behalve het Centraal Museum krijgen bijvoorbeeld het Rijksmuseum, Vereniging Hendrick de Keyser, het Van Gogh Museum, het Fries Museum en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid dit jaar geld. De loterij ondersteunt daarnaast een groot aantal regionale projecten voor het behoud van monumentaal erfgoed.

Eén van deze regionale projecten is Slot Zuylen in Oud-Zuilen. Het kasteelmuseum ontvangt een donatie om het tot voor kort bewoonde koetshuis te restaureren en opnieuw in te richten. Ook Fort Pannerden in Lingewaard en Huis Doorn in Doorn krijgen financiële steun voor de verbouwing en restauratie van de monumenten.

- advertentie -

Het Van Abbemuseum in Eindhoven, dat al sinds 2007 jaarlijks wordt ondersteund door de loterij, kan rekenen op een extra schenking om het museum bereikbaar te maken voor mensen met een visuele en auditieve handicap en mensen die langdurig ziek zijn of in een verzorgingstehuis verblijven.

DNABij Oegstgeest werden enkele jaren geleden de resten…
wii-kunstkoning.nl
De Prins van Oranje raakt gewond tijdens de…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: