Geld voor restauratie OLV-kathedraal Antwerpen

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen – Foto: CC/Wouter Hagens

De Vlaamse minister van Onroerend Erfgoed, Geert Bourgeois, heeft een restauratiepremie van 1,2 miljoen euro uitgetrokken voor de tiende restauratiefase van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen.

In 1965 besloot het provinciebestuur van Antwerpen om als bouwheer een grote restauratiecampagne van de kathedraal op te starten. De hoog-gotische Onze-Lieve-Vrouwekathedraal staat, als een van de 56 belforten in België en Frankrijk, op de prestigieuze werelderfgoedlijst van Unesco. De restauratie van de kathedraal is momenteel toe aan de tiende van in totaal elf restauratiefasen.In deze een na laatste fase zullen de zuidelijke gewelven van de kooromgang gestabiliseerd worden. Ook zal de riolering van de kathedraal onder handen worden genomen. Verder komt de binnenrestauratie van nog twee koorkapellen aan bod. Minister Bourgeois over de restauratie:

- advertentie -

Jaarlijks komen 350.000 bezoekers de kathedraal bezichtigen. Daarmee is het een van de drukst bezochte sites van ons land. De kathedraal wordt niet alleen een onthaalkerk voor toerisme en cultuur, ook de religieuze bestemming blijft belangrijk, zowel voor Antwerpenaren als voor toeristen van overal.

Het is de bedoeling dat het hele restauratieproject in 2015 wordt voltooid. Het is dan precies vijftig jaar geleden dat begonnen werd met de restauratie.

berlijn-humboldtuniversiteit
De Verenigde Staten en de Sovjet-Unie probeerden tijdens de Koude Oorlog hun…
De tiara - Foto: Sotheby'sBij Sotheby's in Genève is…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: