Dark
Light

Geld voor vervolgonderzoek massagraf Borgharen

Auteur:
1 minuut leestijd
Foto: RCE
Foto: RCE

Foto: RCE
Het Consortium Grensmaas heeft besloten geld uit te trekken voor een vervolgonderzoek naar het zeventiende-eeuwse paardengraf in Borgharen bij Maastricht. Dat meldt de Volkskrant.

Juni 2010 werd tijdens graafwerkzaamheden voor ontgrindingen bij het Zuid-Limburgse plaatsje Borgharen een eeuwenoud massagraf gevonden met daarin de skeletten van 69 paarden uit de zeventiende eeuw. Het consortium van grindbedrijven, aannemers en Natuurmonumenten betaalde eerder al 90.000 euro voor onderzoek naar dit graf. Nu wordt nog eens 50.000 euro uitgetrokken voor vervolgonderzoek naar de skeletten.

De skeletten worden momenteel door de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) schoongemaakt en gesorteerd. Eerder dit jaar verhuisde één van de skeletten naar het Rijksmuseum van Oudheden (RMO) in Leiden. Het skelet wordt daar tentoongesteld in de nieuwe afdeling Archeologie van Nederland.

Historiek is een onafhankelijk online geschiedenismagazine voor een breed publiek. We willen geschiedenis en actualiteit met elkaar verbinden en geschiedenisverhalen gratis toegankelijk maken.

Steun ons werk

Gratis geschiedenismagazine

Ontvang, net als ruim 51.000 anderen, iedere week de gratis nieuwsbrief van Historiek:
×