Gelders Archief zet bijna 18.000 historische foto’s online

Heitje voor een karweitje, 1956 -  Foto: Arnhemse Courant. (1583-8368)

Heitje voor een karweitje, 1956 – Foto: Arnhemse Courant. (1583-8368)

Het Gelders Archief heeft 17.700 historische foto’s uit Arnhem en omgeving online gezet. Het gaat om foto’s uit de fotocollectie van het voormalig Gemeentearchief Arnhem.


Volgens de archiefinstelling stond de collectie bekend als een “grabbelton van beeldmateriaal”:

“Er zat altijd wel iets in voor iemand die zocht naar afbeeldingen uit het verleden van Arnhem. De foto’s en negatieven zaten opgeborgen in hangmappen en gingen over van alles en nog wat in de Gelderse hoofdstad. Op de etiketten stonden de rubrieken en de inhoud ruw beschreven: militaria, stadhuis, klokkenspel Eusebiuskerk, Leger des Heils, Rijnhal, gemeentediensten, geestelijke stromingen, personen, woonwagens, sport te cetera. Het was lastig zoeken, want soms was niet duidelijk onder welke rubriek een onderwerp of gebeurtenis viel.”

De Arnhemse fotoverzameling is nu online toegankelijk gemaakt via de website van het Gelders Archief.

Van Nelle Fabriek in Rotterdam (cc - F. Eveleens)
De Van Nellefabriek in Rotterdam staat sinds zaterdag op de werelderfgoedlijst van…
Like a Rolling Stone - Bob Dylan (Sotheby's)
Like a Rolling Stone - Bob Dylan (Sotheby's)Bij…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Yuri Visser

About Yuri Visser

view all posts

Yuri Visser (1979) is de oprichter van Historiek. Vanuit Ermelo - waar hij samen met zijn partner en dochter van 4 woont - voert hij redactie over het platform (en de aanverwante projecten). Email: yurivisser@gmail.com | Twitter: yvisserDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: