Gelderse doop-, trouw- en begraafboeken integraal online

Afb: Gelders Archief

Voer voor genealogen: het Gelders Archief gaat de doop-, trouw- en begraafboeken van Gelderland integraal op zijn website publiceren.

Het gaat om de Gelderse kerkboeken, die van de zestiende eeuw tot 1811 werden bijgehouden door de plaatselijke kerkelijke gemeenten en parochies.


Voor de invoering van de Burgerlijke Stand in 1811 hielden de kerken een administratie bij van lidmaten en mensen die gedoopt of begraven werden en huwden.

- advertentie -

De documenten worden de komende maanden in fasen op internet geplaatst: de eerste zijn vanaf nu raadpleegbaar, de laatste worden naar verwachting in het najaar gepubliceerd. Het betreft enige honderdduizenden scans, die op internet worden geplaatst.

Volgens het Gelders Archief zijn de doop-, trouw- en begraafboeken niet alleen interessant voor genealogen, maar ook voor bijvoorbeeld regiohistorici, biografen en historisch demografen.

Gerelateerde boeken:

Libris Geschiedenis PrijsDe longlist van de Libris Geschiedenis Prijs…
Maand van de GeschiedenisHet boek voor de tiende Maand…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: