Gelderse villa verwoest door V1-kruisvluchtwapen

V1-raket in het Musée de l’Armée in Parijs

De villa Groot Bergzicht in het Gelderse Ellecom blijkt tijdens de Tweede Wereldoorlog inderdaad te zijn verwoest door een V1-kruisvluchtwapen. Ooggetuigen beweerden dit tijdens de oorlog al maar bewijs werd nooit gevonden.

De gemeente Rheden maakte donderdag echter bekend dat vlakbij de voormalige villa onlangs restanten van een V1-kruisvluchtwapen zijn gevonden. Dit wapen werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers ontwikkeld.

De restanten van

- advertentie -het wapen werden woensdagmiddag bij graafwerkzaamheden ontdekt. Het zou gaan om een onderdeel van de raketmotor.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft de situatie bekeken. De dienst gaat het object binnen een week verwijderen. Volgens de EOD is er geen gevaar.

Op de plek van de tijdens de oorlog vernielde villa wordt binnenkort een school gebouwd. De villa werd op 23 februari 1945 verwoest, naar nu blijkt dus door een haperende V1-raket.

Het Beiers ministerie van Financiën gaat de Nederlandse site Nieuws-wo2.tk vervolgen omdat…
Reina Prinsen GeerligsOp 3 juli 1943 werd luitenant van…

- advertentie-


Historiek heeft een gratis mobiele appGeschiedenis zoeken


Gerelateerde uitgaven:Historiek

About Historiek

view all posts

Historiek verbindt actualiteit met geschiedenis en richt zich op een breed publiek. Van geïnteresseerde leek tot professional. Ons motto: "Omdat we ook van gisteren zijn". Meeschrijven? Tips? Mail ons: info@historiek.netDownload onze gratis app voor smartphone en tablet!

Historiek heeft een mobiele app, zowel beschikbaar voor Android als voor iPhone en iPad. Via de geschiedenis-app blijft u altijd op de hoogte van onze laatste berichten. Ook boekbesprekingen, blogs en onze historische achtergrondverhalen zijn via de app te lezen. Alle berichten die online staan, staan ook in de app. De geschiedenis-app wordt voortdurend uitgebreid en is natuurlijk helemaal gratis. Geschiedenis in de broekzak!

Download de app via de volgende links: